Upisom Studija odnosa s javnošću želim objediniti svoje znanje u kulturi

Josip Zelić
Upisom Studija odnosa s javnošću želim objediniti svoje znanje u kulturi

“Upisom odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, dobio sam kompletnu sliku povezivanja i objedinjavanja produkcije, menadžmenta i naposljetku odnosa s javnošću koji su od primarne važnosti za kulturu i kulturne institucije ali i za umjetnost“, kazao je za treći.ba Josip Zelić, kazališni producent, producent Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Nagrade hrvatskog glumišta i Festivala glumca.

Zelić je ljubav prema umjetnosti razvio još u srednjoškolskim danima dok je pohađao glazbenu školu u Zagrebu, a svoju naobrazbu stekao je na području operne i vokalne umjetnosti, produkcije i menadžmenta.

„Uz svoju karijeru u produkciji umjetnosti, nedostajalo mi je znanje iz komunikologije i odnosa s javnošću“, kazao je Zelić te dodao kako želi objediniti znanje i ispuniti prazninu koja mu se javljala uslijed nepoznavanja oblika profesionalne komunikacije i njenih oblika koji se javljaju u odnosima s javnošću.

„Sa studijem i profesorima sam iznimno zadovoljan, svojim trudom nastojim ispuniti akademske i poslovne obaveze, a za sada uspijevam u tome uz pomoć mojih divnih kolega s Filozofskog fakulteta, bez kojih bi mi bilo znatno sve ovo teže.“

Zelić ističe kako je studiranjem na Filozofskom fakultetu dobio teoriju koja mu je bila potrebna da bi lakše komunicirao s javnošću. „Profesori Filozofskog fakulteta i Studija odnosa s javnošću u potpunosti zadovoljavaju sve ono teorijsko koje je potrebno vrhunskom stručnjaku odnosa s javnošću“, izjavio je Zelić za treći.ba

Značajni doprinos njegovom glazbenom obrazovanju donosi stručno usavršavanje u Grazu, Berlinu te New Yorku gdje je pohađao 'Manhattan school of music'. U New Yorku se usavršava i na području organizacije, produkcije i menadžmenta specijalnih projekata, manifestacija u glazbenoj i kazališno-filmskoj produkciji.

“Usavršavanje u inozemstvu mi je otvorilo svijet umjetnosti na jedan poseban način kako to samo Amerikanci mogu prikazati, zanimljivosti same pripreme projekta, ulaganje u predprodukcijski i postprodukcijski angažman, samo oglašavanje i promoviranje projekta koje započinje u samom početku komunikacije i organizacije projekta, to je nešto što sad povezujem s odnosima s javnošću i studiranjem u Mostaru“, kazao je Zelić.

Ističe kako mu je teorisko znanje uvelike nedostajalo, iako već 15 godina radi u produkciji. „Ako hoćete svoj projekt bilo koncert, bilo cjelovitu operu, ili neki event, uz produkcijske sposobnosti i znanje morate profesionalno znati i predstaviti javnošću taj projekt sa svim njegovim kvalitetama”, ističe Zelić.

Redoviti je član Hrvatsko društva dramskih umjetnika. Stečena znanja i vještine objedinjuje otvaranjem i radom agencije 'Giuseppe Artist Management' koja je prva takva agencija na ovim prostorima te se tako posvećuje menadžmentu u području klasične glazbe i vokalne umjetnosti. U svojoj agenciji je obavljao sve poslove u vezi s posredovanjem umjetnika kao i organiziranjem i produkcijom koncerata, kazališnih predstava i glazbenih projekata diljem Europe i svijeta.

Posebnu pažnju posvećuje prepoznavanju talenata mladih umjetnika i vođenju njihovih karijera, trenutno je stalni suradnik producent hrvatskog društva dramskih umjetnika i njihovih projekata.

Marko Andrijanić 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista