Znanstveni skup: Suradnja pravne znanosti u Hrvatskoj i BiH

Europska unija
Znanstveni skup: Suradnja pravne znanosti u Hrvatskoj i BiH

Akademija pravnih znanosti Hrvatske u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Mostaru organizira znanstveni skup „Suradnja pravne znanosti u Hrvatskoj i BiH: aktualne teme“. Skup će biti održan 24. i 25. listopada s početkom u 15.30 sati na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Posebno će se baviti pitanjima ustavnopravnog temelja, razvoja međunarodnog prava, europeizacije tijekom i nakon procesa pristupanja Europskoj uniji, globalizacije i utjecaja na pojedina područja prava i pravne discipline, implementacije prava kroz pravosuđe i sustave javne uprave, odnos prava i društva i prava i politike.

„Cilj skupa je jačanje znanstvene suradnje između pravnih fakulteta i drugih institucija pravne znanosti u susjednim zemljama“, ističe članica organizacijskog odbora Pravnog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Ivana Stipanović za treći.ba.

Znanstvenom skupu će nazočiti prof. dr. sc. Sabrina Horović, dekanica Pravnog fakulteta SUM-a, prof. dr.sc. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj SUM-a, prof. dr. sc. Ivan Kopić, predsjednik znanstvenog vijeća Akademije pravnih znanosti i prof. dr. sc. Davor Derenčinović, predsjednik Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Na prethodnim skupovima već su sudjelovali pravni znanstvenici iz drugih zemalja te značajno unaprijedili perspektivu pravne znanosti.

Anđela Musa / Mateo Čule

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista