Konjičanin Harun Špago dobitnik priznanja “Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu

Zlatna značka, prestižno je priznanje koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje studentima za postignut izuzetan uspjeh tokom studija. Da bi se ovo priznanje našlo u rukama jednog studenta potrebno je da njegova srednja/prosječna ocjena iz svih položenih ispita u toku studija nije niža od 9,50.
Harun Špago, 22-godišnji mladić iz Konjica, je tokom prvog ciklusa na odsjeku Automatika i elektronika, Elektrotehničkog fakulteta UNSA, ostvario prosječnu ocjenu od 9.53 i postao dobitnik ovog priznanja koje svjedoči o trudu, znanju i predanosti ovog mladića.

Konjičanin Harun Špago dobitnik priznanja “Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu

Srednjoškolsko obrazovanje stekao u Elektrotehničkoj u Konjicu i kako nam je kazao još tada je bilo jasno da ga put vodi u Sarajevo.
U Elektrotehničkoj školi u Konjicu stekao sam ljubav prema elektronici i matematici, pa je bilo prirodno da upišem Elektrotehnički fakultet u Sarajevu. Dvoumio sam se između energetike i automatike, jer sam se u Elektrotehničkoj školi u Konjicu školovao za elektrotehničara energetike. Odlučio sam se za izučavanje automatike, jer tu ima puno više matematike koja mi se sviđala i imao sam dosta uspjeha na takmičenjima tokom srednjoškolskog obrazovanja.”
Kako je radiokonjic.ba kazao Harun Špago, neki ispiti su se sa lakoćom polagli, ali nije uvijek bilo tako. Na svom akademskom putu je ovaj talentovani mladić baš poput svih drugih studenata nailazio na izazove.
“Prva godina je, barem meni, bila jako teška – novo okruženje, ispiti, drugačiji način provjere znanja, korona.. ali poslije je postalo lakše. Dosta ispita sam lagano položio, spremao sam ih dva dana, možda i kraće. ” kazao je Harun.
Ovaj mladi Konjičanin je trenutno zaposlen kao softverski inženjer, a ujedno je i student drugog ciklusa na ETF-u, odsjek Automatika i elektronika.

Svim studentima Harun je poručio:
“Mislim da je drugim studentima, baš kao i meni, najteža ta prva godina. Dođemo iz srednje škole sa dobrim ocjenama, pa se prvi ispit ne položi. Najbitnije je da se tada ne razočaraju i da nakon lošeg rezultata nastave dalje. Ne trebaju se zamarati time da baš sve ocjene moraju biti visoke, polako i sve će doći u svoje vrijeme. I ja sam upisivao osmice na početku, pa je na kraju prosjek ovakav kakav jeste.”

Harun Špago jedan od sedam studenata prvog ciklusa ETF-a, UNSA koji su nagrađeni priznanjem “Zlatna značka”.

radiokonjic.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima