​Na SFF-u film o sestrama Čuljak

Svjetska premijera
​Na SFF-u film o sestrama Čuljak

Dokumentarni film “Sestre” širokobriješkog redatelja Zdenka Jurilja na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) imat će svjetsku premijeru u natjecateljskom programu dokumentarnog filma 2018. godine.

Film “Sestre” rađen je u produkciji širokobriješke kuće “Kadar”, a donosi priču o sestrama Čuljak koje su sedam dana preživjele zarobljene u jami dubokoj desetak metara, nakon što su se izgubile u snježnoj mećavi na putu prema Mostaru.

Riječ je o iznimno zanimljivoj priči o sestrama Draženki i Šimi Čuljak, koje su u siječnju 1985. krenule pješice iz sela Bogodol prema Širokom Brijegu, na autobus za Mostar. Po velikom snijegu, ne znajući dobro put, upale su u duboku rupu gdje su provele sedam dana bez hrane i vode, odjevene u traper jakne na iznimno niskim temperaturama. Sedmi dan su ih iz rupe izvukli lovci koji su čuli njihovo zapomaganje. Spašen im je život, ali su im amputirane obje noge u potkoljenicama, istaknuli su za Fenu iz “Kadra”.

Napomenuli su kako se na premijeri filma u Sarajevu očekuje i dolazak sestara Čuljak koje danas žive u Kanadi.

Na službenim stranicama SFF-a navode kako filmovi izabrani za ovogodišnji festival, od kojih će polovica imati svjetsku i međunarodnu premijeru, snažno reflektiraju sliku svijeta u kojem živimo, promatranu kroz filmski autorski kreativni izričaj.

Posebno raduje da većina redatelja i producenata debitira u dugometražnoj dokumentarističkoj produkciji, a značajno je istaknuti da je više od polovine filmova ostvarenje redateljica i producentica, ističu u SFF-u.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista