Mia Begović: Obožavam Mostar, ovdje se jako dobro osjećam

Sve što sam prešutjela
Mia Begović: Obožavam Mostar, ovdje se jako dobro osjećam

Pred prepunom dvoranom Hrvatskog narodnog kazališta Mia Begović izvela je svoju autobiografsku predstavu „Sve što sam prešutjela“ kojom je i obilježila 30 godina glumačke karijere. Predstavu je napisala sama, u režiji Ivana Lea Leme i u njoj po prvi puta progovorila o onom, od javnosti do sada skrivenom, dijelu svoga života.

„Svaki glumac ima potrebu još nešto dodati svakom liku na svakoj premijeri koju igra. No, dogodio se uistinu jedan okidač, o kojem i govorim u drami, kada sam uistinu shvatila da želim progovoriti i ja nešto“, izjavila je glumica.

Budući da je dosta medijski eksponirana, kako i sama kaže, vrlo često bila je izložena lažnim eksponiranjima koje su je rušile kao osobu i glumicu, ali bez potrebe za ispravljanjem tu je shvatila da te velike stvari ne čine život, nego one male i neizgovorene sitnice.

„Mi svi svakodnevno živimo sa svojim malim intimnim bolima i srećicama. Ja sam, zapravo, htjela ispričati svoje intimne sreće i intimne tuge koje su univerzalne i zato toliko puno igram, i zato se ljudi toliko poistovjećuju.“

Mostarska publika je predstavu, uistinu, doživjela i podržala. O tome najviše govori i činjenica da su sve karte za obje izvedbe bile rasprodane danima prije.

„Obožavam Mostar, uistinu, ovde se jako dobro osjećam. Mostar i ja se očito volimo javno čim su dvije predstave i rasprodane unaprijed“ izjavila je Mia za portal treci.ba.

Budući da je predstavu posjetio i velik broj studenata, upoznali smo Miu s programom Sveučilišnog teatra mladih, te je mladim glumcima u stvaranju poručila kako nije lako.

„Uopće nije lako, uopće ne mislite da će vam biti lako, čak i kad se čini da će biti lako uskoro vas očekuje neka caka. Najbitnije je ne odustati. Jedan semestar moje glumačke akademije tri mjeseca sam govorila tekst, prala pod i plakala.. i onda sam došla na ispit i rasturila. Moraš voljeti ovaj posao, ali čim su studenti dramski angažirani to znači da postoji i talent i ljubav, samo treba još ta izdržljivost.“

Na kraju je iz srca poželjela uspjeh svim studentima koji se žele okušati u čarima glumačkog života, kao i svima nama koji i dalje gradimo svoj put u karijeri.

Katarina Živković
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista