Mostar upoznao Bosansku Posavinu kroz promociju knjige Matiasa Zečevića

IŠČEKUJUĆI ZORU
Mostar upoznao Bosansku Posavinu kroz promociju knjige Matiasa Zečevića
Foto: Gordana Ilić Foto: Gordana Ilić

Promocija romana „Iščekujući zoru“ autora Matiasa Zečevića, studenta novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM), oduševila je mostarsku publiku u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Roman je priča o teškim uvjetima odrastanja jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata, o djetetu koje je u ratnim godinama izraslo u odraslu osobu u nesvakidašnjim uvjetima, a ujedno i o životima mnogih obitelji u tom vremenu koje su morale napustiti svoje domove zbog teške situacije.

Kako autor navodi, ovim romanom želi skrenuti pozornost na masovno iseljavanje Hrvata iz BiH prema Zapadu, a pogotovo iz Posavine i njegovog rodnog Odžaka.

Iznimno sam radostan zbog uspješno provedene promocije mog romana napokon i u voljenom Gradu na Neretvi. Bilo mi je iznimno zadovoljstvo upoznati i mostarsku publiku s mojim Odžakom i Bosanskom Posavinom, što je i bio prvotni cilj pisanja same knjige. Posebno sam zahvalan svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta, kao svima koji su došli na promociju i svojom nazočnošću uveličali cjelokupan događaj“, izjavio je autor.

Pored autora, knjigu su predstavile dr. sc. Davorka Topić-Stipić, profesorica na Filozofskom fakultetu SUM-a i Gabrijela Arapović, predsjednica Udruge ''PRESS'', a za glazbeni ugođaj pobrinula se Jelena Skoko.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista