Nijema pacijentica Alexa Michaelidisa ledi krv u žilama

Preporuka za čitanje
Nijema pacijentica Alexa Michaelidisa ledi krv u žilama

U svojoj prvoj knjizi Alex Michaelidis spojio je grčku tragediju, psihoterapiju i pisanje scenarija kako bi stvorio roman koji nećete moći prestati čitati.

Blake Crouch naglašava da je Alex Michaelides napisao jedan od najboljih psiholoških trilera koji je ikad pročitao. Nijema pacijentica je za njega paranoična noćna mora u romanu s krajem kojem je suđen jedan od najšokantnijih zapleta.

Knjiga priča o forenzičkom psihoterapeutu Theu Faberu i njegovom novom poslu u The Groveu, dobro čuvanom forenzičkom odjelu u sjevernom Londonu, gdje je već šest godina smještena slikarica Alicia Berenson, nakon što je osuđena za ubojstvo supruga, poznatog modnog dizajnera Gabriela Berensona. Alicia nakon ubojstva svoga supruga više nikada nije progovorila. Slučaj Alicije Berenson i njezine ustrajne šutnje dojmio se Thea Fabera od samoga početka: zašto je Alicija odbijala progovoriti? Što je trebala značiti njezina šutnja? Je li nešto skrivala?

Produkcijska kuća “Plan B” koja stoji iza Oscarom nagrađivanih filmova “12 Years a Slave” i “Moonlight” uskoro će početi raditi na filmu koji će se snimati po ovoj knjizi, a u nastanku ju je pratila i glumica Uma Thurman, koja je autoru pomogla zaokružiti karakterizaciju lika Alicije Berenson.

Knjiga objavljena 5.veljače 2019.godine svjetski je bestseler objavljen u više od 40 zemalja, a na hrvatski jezik je prevodi Ana Knežević.

Renata Nosić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista