Odigrana predstava Identitluk

MOSTAR
Odigrana predstava Identitluk

Predstava Identitluk odigrana je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Nastao je u suradnji Studija za izvedbene umjetnosti, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta u Mostaru. Temelj joj je knjiga Amina Maaloufa ''U ime identiteta'', a redateljica je Tanja Miletić Oručević.

''Kroz predstavu pokušavamo naglasiti dinamičnost identiteta koji nije dan jednom za svagda  već ga se može graditi i preobražavati tijekom cijelog života. Maaloufovu  knjigu smo koristili kao polazište jer smo željeli odgovoriti na pitanje: što nama u sredinama u kojim živimo znače njegove riječi, ideje koje on donosi?'', kazala je Miletić Oručević.

Cilj predstave je upozoriti na opasnost od zamjene pojma identitet pojmom pripadnosti, kao opasne prakse koja najčešće dovodi do ratova, opasnih totalitarnih ideologija i terorizma. Želja je prikazati kako je pogled na svijet u kojem se treba solidarizirati samo s ''našima'' jer pripadaju našoj zajednici, a mlake među ''nama'' kazniti ili ih barem odbaciti kao izdajnike, zapravo supstrat i ne tako dalekih  ratova vođenih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Lorena Schmuch 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista