Odigrana predstava ''Sviraj to ponovo, Sam''

HNK MOSTAR
Odigrana predstava ''Sviraj to ponovo, Sam''

''Sviraj to ponovo, Sam'' predstava je Marija Kovača, po tekstu redatelja, glumca, komičara i majstora drame Woodyja Allena koja je odigrana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Tema ove predstave priča je o ostavljenom, zbunjenom muškarcu koji se ne snalazi u zavođenju te je uvijek u gubitničkom položaju. Predstava govori o muško-ženskim odnosima, ali i o ljudskom pretvaranju.

Robert Pehar, koji je utjelovio ovog simpatičnog i nesnalažljivog muškarca, Allana Felixa, objašnjava kako je ovo osobna drama o pojedincu u vječitoj životnoj temi (muško-ženski odnosi). „On je i veliki filmofil pa mu se u kriznim trenucima u fantazijama sa savjetima i mišljenjima pojavljuje Humphrey Bogart(Ivo Krešić), a on sam postaje Bogartov učenik“, objašnjava Pehar.

Predstava je zapravo satirična te puna inteligentnog i zdravog humora. Tu su još dvije glumice, Jelena Kordić Kuret (Allanova bivša žena, Nancy, utjelovljuje još ulogu katolkinje, disko plesačice)te Nikolina Marić (pomoćna fotografkinja Sharon, utjelovljuje još ulogu djevojke iz muzeja).

O ovoj predstavi Angela Bulum (Linda) kaže kako je lagano, zabavno i duhovito bilo pripremati ovu predstavu, vrlo opušteno. „Ona jeste tehnički dosta zahtjevna jer ima dosta promjene uloga i presvlačenja, ali je unatoč tome dinamična i s brzim izmjenama. Linda je udana, ali zapostavljena žena. Njezin muž je zaokupljen karijerom i zanemaruje ju pa se ona i Allan, družeći se iz dana u dan, zbliže te se dogodi i preljub'', objašnjava Bulum.

Anđela Miljko / Sara Radić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista