Otvorena izložba Želimira Fišića i Celle Anite Celić

“Vanishing point“
Otvorena izložba Želimira Fišića i Celle Anite Celić

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru otvorena je izložba “Vanishing point“ Želimira Fišića i Celle Anite Celić.

U izložbi se isprepliću dva različita stila, jedan koji je više fokusiran na prirodu te drugi koji je usmjeren na gradove i industriju. Razlika se odražava i među bojama i načinom na koji ova dva umjetnika upozoravaju na probleme suvremenog svijeta. Dok se Fišić zagastitim nijansama boja i donekle distopijskom postavom  fokusira na probleme današnjeg čovjeka, Celić vedrim bojama i kolažom oslikava motive prirode, životinje i krajolike.

Voditelj Galerije Dalibor Nikolić je istaknuo kako je ovo velika pobjeda umjetnika poteklih sa Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu koja ove 2020. godine slavi 25. obljetnicu.

U otvorenje programa uključeni su i oboljeli od Downovog sindroma, kako bi se se podigla svijest o tim i drugim poremećajima.

Večerašnju izložbu su financijski pomogli grad Mostar, kao i hrvatsko kulturno društvo Napredak te Ured za Hrvate izvan Hrvatske. Izložba je otvorena za sve posjetitelje u iduća dva tjedna.

Borna Boris Baletić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista