Otvorena izložba Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH

mostar
Otvorena izložba Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH

Revijalna izložba “Jesenji likovni salon” Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) u Federaciji BiH otvorena je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Sudjelovalo je 46 autora iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Hrvatske.

Jesenji likovni salon tradicionalni je godišnji presjek likovne scene, ove godine vidno osvježen novim generacijama te je dokaz da se umjetnici sve više aktiviraju i nastavljaju stvarati jednu pozitivnu priču.

„Misija DHLU je pomoći umjetnicima da ostvare ono za što su sposobni i zainteresirani, a nisu adekvatno potaknuti te ono pruža slobodu umjetničkog izražavanja, aktivan rad na onom za što su zainteresirani te pretvaranje njihovih vizija u djela“, naglasila je Ana Šimić, magistrica grafike i predsjednica DHLU-a u FBiH.

Istaknuti su najaktivniji članovi DHLU-a u prethodnoj godini, a to su prof. Josip Mijić i Kristina Čavar koji su ostvarili po pet samostalnih izložbi.

Tročlani žiri, koji su činili prof. povijesti i umjetnosti Danijela Ucović, dr. umjetnosti Josip Mijić i dr. umjetnosti Svetislav Cvetković, bio je odgovoran za selekciju radova i dodjelu nagrade „Vlado Puljić“. Najuspješnijim likovnim djelom proglašen je rad Božene Radoš pod nazivom „Kompozicija“, rađen tehnikom drvo i čavli.

Tradicionalna izložba 24. godinu zaredom organizira se u suradnji DHLU-a u FBiH i Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača”. Izložba će ostati otvorena sljedeća dva tjedna.

Nikolina Planinić / Emina Saračević

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista