Otvorena izložba slika Vladimira Puljića

mostar
Otvorena izložba slika Vladimira Puljića

Retrospektivna izložba mostarskog slikara  Vladimira Vlade Puljića  otvorena je u Centru za kulturu Mostar. Izložbu je organizirala obitelj u suradnji sa Centrom za kulturu povodom desete godišnjice njegove smrti, a  predstavljeno je 25 djela iz zbirke koja je u vlasništvu obitelji i koja predstavlja svojevrstan presjek njegova dugogodišnjeg likovnog stvaranja.

„Večerašnji kulturni sadržaj organiziran u čast sjećanja na velikog mostarskog umjetnika Vladu Puljića samo je dio onoga što ovaj grad i njegovi prijatelji mogu učiniti u odnosu na veliki opus djela koje je on ostavio iza sebe“, rekao je Senad Suljić, direktor Centra za kulturu Mostar.

Prisutne je pozdravila i Puljićeva supruga Blagica, koja je svečano otvorila izložbu. „Kad vas vidim ovako, presretna sam. Nadam se da nam je svima ugodno sjećajući se Vlade, njegovih djela, slika i njegove poezije“, poručila je.

Vladimir Vlado Puljić, slikar i pjesnik, rodio se u Zagrebu 1934. godine. Završio je Srednju školu za primijenjene umjetnosti u Sarajevu 1954., a diplomirao na Akademiji za primenjene umetnosti u Beogradu 1958. godine. Sudjelovao je u više od 100 zajedničkih izložbi i ostvario sedam zbirki poezije i obimnu likovno-poetsku monografiju uz 45. obljetnicu rada 2000. godine u Mostaru. Bio je član udruženja likovnih umjetnika i Udruženja književnika BiH, Društva likovnih umjetnika i Društva književnika Hrvatske, Toskanske akademije „Il Machiavello“ u Firenzi i talijanske nacionalne akademije #Gli Etrurschi“ iz Vade (Livorno). Živio je u Mostaru, gdje je i umro, 2008. godine.

Izložba će ostati otvorena sljedeća dva tjedna.

Emina Saračević

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista