Predstavljena knjiga ''Trećari – dar neba'' autora fra Dane Karačića

Gradnići
Predstavljena knjiga ''Trećari – dar neba'' autora fra Dane Karačića

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda Gradnići, upriličili su u svojoj župnoj dvorani predstavljanje knjige autora fra Dane Karačića ''Trećari - dar neba''.

Citirajući Cicerona, kako je povijest učiteljica života, recezentica knjige prof. Mirela Lovrić je uvela u sadržaj knjige koja se sastoji od 35 životopisa trećara sa Širokoga Brijega koje je autor knjige osobno poznavao.

‘’Iščitavajući ova poglavlja, čitatelj će doznati o svakom životu, te o pojedinim anegdotama, i ne samo to, čitatelj doznaje i o povijesnoj strani Hercegovine od Prvog svjetskog rata pa do današnjih dana’’, rekla je prof. Mirela Lovrić

Autor knjige fra Dane Karačić posebno je istaknuo način na koji su njega, kao svećenika, trećari dočekivali u svojim domovima, posebno pripremljenim za prigodu podjele sakramenata. Govorio je o njihovoj poniznosti i važnosti očuvanja vjere u Boga koju su prenosili svojim potomcima.

Program predstavljanja vodio je Gojko Jelić, a glazbeni dio programa je bio dodijeljen ženskoj vokalnoj skupini HKUD-a ''Didak'' iz Gradnića.

Marija Ivanković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista