Premijerno izvedena predstava

Narodno pozorište Mostar
Premijerno izvedena predstava

Premijerna izvedba predstave ''Huzur'' autorice Marine Mlinarević, u režiji Alme Lapanje predstavljena je mostarskoj publici na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

„Ovo je jedna od onih predstava koje se rade iz ljubavi i iz potrebe da se ispriča priča, i upravo u tome leži njen potencijal. Na našu sreću, svi produkcijski izazovi s kojima se redovno susrećemo nisu bili  prepreka da dobijemo predstavu koja u umjetničkom, estetskom i sadržajnom smislu čini veliki iskorak naprijed u našem repertoaru. Također, za kazališni život grada Mostar prava je sreća dobiti rediteljicu europskog kalibra kakva je Alma Lapajne i ne dvojim da je njena estetika pravo bogatstvo, ali i osvježenje u kulturnom životu grada“, rekao je direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović.

"Huzur" donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna, a sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

Dramatizaciju teksta potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.

U predstavi glume: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić.

Josip Zelić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista