back to top

Marija Buhač premijerka HNŽ-a: Osnovat ćemo ured za borbu protiv korupcije

TNT RADIO

Premijerka HNŽ-a Marija Buhač u intervjuu za Dnevni avaz povodom 100 dana rada županijske vlade, kaže kako bi voljela da prosudbu i ocjenu o njihovim rezultatima u proteklom razdoblju daju stanovnici HNŽ-a.

Naglašava da su glavninu vremena podredili suočavanju sa zatečenim stanjem i rješavanju ključnih, gorućih pitanja koje su nakon preuzimanja odgovornosti zatekli, poput tada aktualnog štrajka.

Zatekli smo stanje u kojem je bilo ozbiljnih socijalnih nezadovoljstava i najave štrajkova, što smo u dijalogu sa socijalnim partnerima uspješno okončali. S obzirom na činjenicu da je godina već bila na izmaku, zatekli smo i niz obaveza koje je trebalo hitno privesti kraju.

Suočili smo se i s nizom procesa koji su bili blokirani, prije svega dodjelom koncesija, potom procesom javnih nabavki, kao i imenovanjima na nekim upražnjenim ključnim pozicijama u županijskim institucijama, što smo uspješno otkočili. Zato, u svjetlu svega pobrojanog, osobno sam zadovoljna načinom na koji smo odgovorili na sve te izazove, kazala je Buhač za “Dnevni avaz”.

Buhač se između ostaloga osvrnula i na Zaključak Vlade HNŽ od prije dva mjeseca kojim su prekinute i poništene sve natječajne procedure za prijem državnih službenika i namještenika u ministarstvima, upravama, ustanovama i drugim županijskim institucijama.

Kao Vlada, donijeli smo odluku sve ranije započete procese staviti izvan snage i, na osnovu kvalitetne analize, napraviti plan prijema novih djelatnika, poštujući i prioritete i financijski okvir u koji se moramo uklopiti. U toj je priči i najavljena reorganizacija u smislu osnivanja i novih ustrojbenih jedinica, prije svih Ureda za borbu protiv korupcije i Odjela za EU integracije, istaknula je Buhač.

Kazala je da HNŽ ima neslućene potencijale koji se moraju dodatno osnažiti i staviti u punu funkciju.

Svjesna sam kako je pred nama vrijeme ozbiljnih izazova i kako je naša zadaća ponuditi odgovore na te izazove. Nije me strah jer se i u životu i u poslu vodim načelom koje sam izrekla i pred skupštinskim zastupnicima prije stotinu dana, a ono kaže kako ništa nije nemoguće za onoga tko ima snage pokušati, zaključila je Buhač.

Post Marija Buhač premijerka HNŽ-a: Osnovat ćemo ured za borbu protiv korupcije je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima