Ministar Bevanda održao sastanak s ravnateljima Domova zdravlja u HNŽ

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ dr. Milenko Bevanda zajedno sa suradnicima, održao je radni sastanak s ravnateljima domova zdravlja iz svih gradova i općina Županije.

Cilj sastanka bio je informiranje o radu primarne zdravstvene zaštite u HNŽ-u, kao i upoznavanje s tekućim problemima u radu tih zdravstvenih ustanova.

Posebno su istaknute poteškoće vezane za sistematiziranja radnih mjesta, planove specijalizacija te iznalaženja stalnoga modela financiranja od strane Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a.

”Bilo mi je važno od čelnih ljudi ustanova primarne zdravstvene zaštite iz prve ruke čuti o aktualnomu stanju, kao i o najvažnijim problemima s kojima se susreću.

Iskoristio sam prigodu kazati kako će Vlada HNŽ-a, sukladno svojim mogućnostima, i u vremenu pred nama nastaviti pružati potporu djelovanju i boljoj opremljenosti domova zdravlja u našim jedinicama lokalne samouprave, a u skladu sa zakonskim mjerodavnostima učinit ćemo ono što možemo kako bismo im pomogli otkloniti i neke od ključnih problema s kojima se susreću”, kazao je ministar Bevanda.

Objava Ministar Bevanda održao sastanak s ravnateljima Domova zdravlja u HNŽ pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima