back to top

Ministarstvo prosvjete HNŽ-a: Neutemeljeni navodi sindikata o pritiscima ministra

TNT RADIO

MOSTAR, 20. veljače (FENA) – Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u utorak je u Mostaru održala prosvjed i prosvjednu šetnju zbog toga što županijska Vlada još uvijek nije ispunila ni jedan od njihovih zahtjeva.(Foto FENA/Branka Soldo)

Na prosvjedima koje su u utorak održali sindikati osnovnih i srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) izrečene su grube i neistinite kvalifikacije o navodnim pritiscima ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta Adnana Velagića na pojedine članove sindikata i ravnatelje škola, stoji u reagiranju resornog ministarstva.

– Izvještavamo sve uposlenike u odgojno-obrazovnom sustavu HNŽ-a i cjelokupnu javnost da su navodni pritisci na članove sindikata i ravnatelje škola neistina i izraz nemoći pojedinih sindikalnih aktivista da uvjere svoje članstvo o potrebi ovakvih prosvjeda. Izvještavamo javnost, a ponajprije prosvjetne radnike, da na adresu našeg ministarstva od strane predstavnika sindikata osnovnih i srednjih škola nikada nije stigao niti jedan službeni poziv na razgovore. Istina je da smo obavili određene neformalne razgovore s pojedinim predsjednicima sindikata i utvrdili dobar put za rješavanje određenih sindikalnih zahtjeva, dodaju iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a te potvrđuju da je činjenica da se u obrazovnom sustavu u HNŽ-u primjenjuju zakonski i podzakonski akti koji su zastarjeli te su njihove izmjene i dopune apsolutno neophodne.

– To je jedan od problema s kojim se Ministarstvo trenutno suočava, no sasvim je jasno da je za rješavanje tih problema potrebno određeno vrijeme i suradnja s drugim institucijama i tijelima izvršne i zakonodavne vlasti. Ministarstvo će nastaviti predano raditi na iznalaženju rješenja za sindikalne zahtjeve i izradi novih zakonskih i podzakonskih propisa kojima će se unaprijediti obrazovni sustav u Županiji a svi sektori Ministarstva predano rade na izradi novih zakonskih i podzakonskih akata, ne samo u prosvjeti, već i u oblastima znanosti, kulture i sporta, poručeno je.dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima