NEKOLIKO statističkih podataka u duvanjskoj Župi Bukovica u 2023. godini – ukupni prirodni prirast je – 6, odnosno stvarni – 12

Na Novu, 2024. godinu župnik Župe Bukovica – Tomislavgrad iznio je nekoliko statističkih podataka u Župi u prošloj godini, koji nisu, kada je riječ o demografiji, ohrabrujući.

Na početku 2023. blagoslovljeno je 527 obitelji u kojima je živjelo 1.418 vjernika. Tijekom 2023. imali smo sljedeće stanje:

Krštenih 24. Od toga u župi ostaje 10.

Umrlih 30. Od toga je u župi živjelo 22.

Ukupni prirodni prirast je – 6, odnosno, stvarni – 12.

Vjenčanih je bilo 12 parova, od toga 2 para su se samo ovdje došli vjenčati – nisu imali nikakve veze s našom župom, 9 će ih živjeti u okolnim župama ili inozemstvu, dok u našoj župi ostaje 1 bračni par.

Krizmanika u dvije generacije bilo je 24.

Prvu pričest u prošloj godini primilo je 6 djece.

Na poziv na bolesnika smo otišli 20 puta, ovdje ne računamo redoviti obilazak starih i nemoćnih župljana, to smo učinili dva puta tijekom godine, a starih i nemoćnih župljana imamo 98.

Tijekom godine podijeljeno je 36.000 sv. pričesti.

Nedjeljom na sv. misama bude u prosjeku oko 700 vjernika. Posjećenost sv. misa nedjeljom, prema ovim brojkama je oko 50%.

U župnom uredu je ubilježeno 302 broja protokola, odnosno toliko je dokumenata prošlo kroz ured, bilo da je zaprimljeno ili emitirano. Ovome valja pridodati i značajan broj dokumenata koji se ne protokoliraju odnosno ne izdaju pod brojem, piše na web stranici Župe Bukovica.

www.tomislavnews.com

 

www.tomislavnews.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima