Čavara: „Ministri iz DF-a dostavili ostavke“

A sad adio..
Čavara: „Ministri iz DF-a dostavili ostavke“

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potvrdio je Feni da su ministri iz Demokratske fronte u njegov ured dostavili ostavke u pismenoj formi.

U idućih nekoliko dana razmotrit ću ostavke, provjeriti je li zadovoljena procedura i donijeti odluku poštujući Ustav i interese Federacije, odnosno građana“, kazao je Čavara. Ističe da i ovaj potez, kako kaže, pokazuje neozbiljnost i neodgovornost DF-a, kao stranke nespremne na dogovor i kompromis.

Čavara kaže da je nejasno i povlače li se samo DF-ovi ministri ili svi kadrovi te stranke u vlasti.

Ne znam za što će koristiti i pozicije koje zadrže u vlasti. Odnose li se ostavke i na dopredsjednika Federacije i dopredsjedatelja Zastupničkog doma, njihove predstavnike u vlasti na državnoj razini. Hoće li oni koristiti te preostale pozicije za blokade kao do sada ili za nešto drugo. Otvaraju se mnoga pitanja na koja moramo dobiti odgovore narednih dana“, kazao je Čavara za Fenu.

Inače, danas je federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić u svoje i u ime troje ostalih kolega ministara iz DF-a predao ostavke na protokol predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare. Remetić je u zgradu Predsjedništva BiH, gdje je i smješten kabinet predsjednika Čavare, došao sam.

Podsjećamo, Reuf Bajrović, Aleksandar Remetić, Milan Mandilović i Snježana Soldat, federalni ministri iz DF-a, ranije su najavili kako će podnijeti neopozive ostavke u Vladi FBiH.

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista