Sindikat protiv spajanja i smanjenja broja institucija

POSLALI PORUKU NOVALIĆU
Sindikat protiv spajanja i smanjenja broja institucija

Predsjednik Sindikata državnih službenika i zaposlenih Federacije BiH Salih Kruščica rekao je da ovaj sindikat, koji ima više od 7.000 članova, neće dopustiti jednostrano spajanje ili ukidanje institucija, koje je najavila federalna Vlada.

Kruščica ocjenjuje kako nije problem provesti reforme, ali da treba donijeti programe zbrinjavanja, odnosno potpuno zaštititi prava radnika.

"Nikakvi jednostrani potezi ne dolaze u obzir. Moraju prvo sjesti sa nama da ovo dogovorimo. To propisuju zakoni, organizacija uprave, kolektivni ugovori. Ako budu krenuli u jednostrane poteze, onda neće biti dobro za FBiH", poručio je Kruščica.

Federalna Vlada objavila je informaciju o reorganizaciji ili spajanju određenog broja entitetski institucija, te najavila ukidanje njih 30, što nagovještava brojne otkaze u administraciji.

Već se zna da će Zavod za zaštitu bilja u poljoprivredi, Federalni zavod za agropedologiju i Federalni zavod za poljoprivredu biti ujedinjeni.

Federalni fond za pomoć nastradalim od prirodne nesreće pridružit će se federalnoj Upravi Civilne zaštite, dok će agencije za pasivni podbilans i za reviziju privatizacije biti spojene sa Agencijom za privatizaciju.

U dokumentaciji, koja je u posjedu "Dnevnog avaza", navodi se da je planirano spajanje Agencije za državnu službu FBiH i Zavoda za javnu upravu.

Prema pisanju lista, Ured za suradnju i zastupanje pred Ustavnim sudom BiH, Vlada premijera Fadila Novalića namjerava organizirati u okviru Federalnog pravobraniteljstva.

Prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista