Posao za snajperiste, bolničare i vozače

Ministarstvo obrane BiH
Posao za snajperiste, bolničare i vozače

Ministarstvo obrane BiH raspisalo je javni oglas za prijem 200 vojnika u profesionalnu vojnu službu, a posao čeka strijelce, snajperiste, vozače, operativce i bolničare.

Popunjavanje vojnih redova planirano je u Banja Luci, Doboju, Prijedoru, Modriči, Derventi, Zenici, Tuzli, Čapljini, Kiseljaku i Ustikolini.

Put do uniforme Oružanih snaga BiH predviđa testiranje fizičke spremnosti i provjeru općeg znanja. Test općeg znanja, kao i lani, sastoji se od 350 pitanja, a na svako su ponuđena tri odgovora, od kojih je samo jedan točan.

Prema podacima iz natječaja, za prolaz su potrebni točni odgovori na 60 posto pitanja iz testa. Na širokoj listi pitanja su i ona kako je podijeljena vlast u BiH, kada je stupio na snagu Ustav BiH, a pred budućim vojnicima naći će se i set lakih pitanja poput onih što su bicikl i pješak ili što znače upaljeno žuto i zeleno svjetlo na semaforu, prenosi Glas Srpske.

Dio testa je posvećen i matematičkim pitanjima, pa se od kandidata očekuje da znaju koliko treba platiti 1,5 kilograma voća ako 3,5 kilograma koštaju 21 marku. Na listi pitanja za prijem u vojnu službu su i ona u kojima se traži odgovor za skraćenicu za američku profesionalnu košarkašku ligu, tko su bili Luciano Pavarrotti i John Lenon, ali i vrste oblaka.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista