Novalić posjetio Vladu Posavske županije, razgovaralo se o projektima

SASTANAK
Novalić posjetio Vladu Posavske županije, razgovaralo se o projektima

Visoko izaslanstvo Vlade Federacije BiH predvođeno premijerom Fadilom Novalićem danas je posjetilo Županiju Posavsku u sklopu koje su održali radni sastanak u Vladi Županije Posavske u Orašju. Prijem i sastanak je organizirao predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Stanje nakon poplava, obnova poljoprivrednih, vodoprivrednih, stambenih i gospodarskih objekata, pitanje poticaja za poljoprivrednu proizvodnju, pitanje cestovne infrastrukture i stanje proračuna Županije Posavske, bile su središnje teme sastanka.

Uz premijera Novalića u Vladi Županije Posavske u Orašju na sastanku su sudjelovali: Jelka Milićević, ministrica financija, Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Mato Jozić, ministar pravde i Pavo Boban, pomoćnik ministar prometa i komunikacija. Uz domaćina sastanka predsjednika Vlade ŽP Klaića i resorne ministre, sastanku su nazočili predstavnici tri posavske općine, zastupnici u Parlamentu FBiH i čelnici stranaka HDZ BiH i ŽO SDA.

Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije Posavske i Fadil Novalić, predsjednik Vlade Federacije BiH na početku sastanka dali su uvodna izlaganja nakon čega su predstavnici općina izvijestili o dostignutom stupnju i tijeku sanacije stambenih i gospodarskih objekata na prostoru Županije Posavske nakon svibanjskih poplava iz 2014.g.

O rekonstrukciji vodoprivrednih objekata zaštite od poplava na prostoru Županije Posavske, troškovima rada i ugrađenog građevinskog materijala nastalih tijekom aktivnosti obrane od poplave visokih voda rijeka Save i Bosne u svibnju 2014.g., štetama u poljoprivredi nastalih u svibanjskim poplavama, govorio je Sejad Delić, direktor Agencije za vodno područje rijeke Save, dok je Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Županije Posavske predočio problematiku financijskih potpora u poljoprivredi za 2015.g.

O programu rekonstrukcije cestovne infrastrukture na području Županije Posavske izvijestio je ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Alija Kusura.

Na kraju sastanka na temu stanja proračuna Županije Posavske za prvo polugodište 2015.g. govorili su predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i ministrica financija Županije Posavske Nada Ćulap.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista