U nedjelju 449. skokovi sa Starog mosta

Sve spremno
U nedjelju 449. skokovi sa Starog mosta

Sve je spremno za održavanje tradicionalnih 449. skokova sa Starog mosta. Skakači će u nedjelju, s najljepše skakaonice na svijetu, okušati svoju sreću u skokovima na noge, ali i u popularnom letu mostarske laste, javlja Anadolu Agency.

I ove godine sudjelovat će natjecatelji iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Ipak, najveći broj skakača bit će iz Mostara. Najvažnije od svega za same skakače je liječnički pregled, koji će biti upriličen na sam dan održavanja skokova te će se tada znati i točan broj skakača.

„Mislim da će biti skakača kao i prošle godine, možda čak nešto više, okvirno je 75 skakača prošle godine sudjelovalo, ne računajući naše veterane, figurativne skokove. Publika će sigurno vidjeti oko 150 - 200 skokova u nedjelju", kazao je Saša Oručević, član Organizacijskog odbora, na press konferenciji u povodu predstojećih skokova sa Starog mosta.

Dvije su discipline skokova sa Starog mosta – na glavu i na noge. Bit će upriličeni i revijalni skokovi veterana. Visina s koje se skače je od 21 do 23 metra, a nagrada prvi put ove godine je drugačija.

"Klub skakača u vodu 'Mostari' njeguje tradiciju više od 400 godina da se skače za novac i iz ljubavi. Ove godine po prvi put generalni sponzor je iz ljubavi. To je naš doprinos domaćoj proizvodnji. Prvi put imamo generalnog sponzora iz ljubavi, a ne radi novca", kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Semir Drljević.

A posebnosti mostarskih skokova bit će presudne u predstojećoj kandidaturi na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine što bi, nadaju se organizatori, već ove godine trebalo doprinijeti boljoj promociji ovog mostarskog turističkog branda.

„Naredni, 450. jubilarni skokovi, koji su naredne godine, će biti posvećeni u potpunosti kandidaturi na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine", naglasio je Drljević.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista