Moguće redukcije vode zbog prekomjerne potrošnje

Vodovod upozorava:
Moguće redukcije vode zbog prekomjerne potrošnje

Iz Javnog poduzeća (JP) Vodovod Mostar mole potrošače da u ovim izvanrednim okolnostima ograniče potrošnju pitke vode za njenu osnovnu namjenu, priopćeno je u subotu ujutro iz Operativnog centra (OC) Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

U priopćenju se dodaje da će, u suprotnom, JP 'Vodovod' biti prisiljeno poduzeti sve mjere kojima raspolažu pa i one koje nisu popularne poput prisilnih ograničenja i obustava, a sve u cilju kako bi se održao sustav vodoopskrbe Grada Mostara.

U zadnjih petnaestak dana, kao posljedica iznadprosječno visokih temperatura zraka, smanjeni su protoci na izvorištu rijeke Radobolje, kao i na ostalim vodocrpilištima na području Grada Mostara.

Zato J.P. Vodovod Mostar apelira, pogotovo na potrošače u prigradskim naseljima, na racionalno korištenje pitke vode. "U protivnom slijede redukcije vode", kazao je za RDV Zoran Petrić, i dodao da Mostar u ovom trenutku troši 1200 litara vode u sekundi, što je više od Zagreba! "Voda se ne troši već rasipa, posebno u prigradskim naseljima", naglasio je za RDV Petrić.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista