Usvojene i preporuke Europske komisije

Vlada FBiH
Usvojene i preporuke Europske komisije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je danas na sjednici preporuke Europske komisije u područjima bankarstva, osiguranja i drugih financijskih usluga, prava gospodarskih društava, računovodstva i revizije, javnih nabavki i koncesija, prava intelektualnog, industrijskog i trgovinskog vlasništva, slobode registracije sjedišta poslovanja i slobode pružanja usluga konkurencije, kao i državne pomoći javnih poduzeća.

Ove preporuke su razmatrane i na sedmom sastanku tehničkih konzultacija Radne skupine za unutarnje tržište i konkurenciju između EU i Bosne i Hercegovine, koji je održan 10. lipnja 2015. godine u Mostaru, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalna ministarstva financija, pravde, energije, rudarstva i industrije te razvoja poduzetništva i obrta, Agencije za bankarstvo i za nadzor osiguranja FBiH, Komisije za koncesije i za vrijednosne papire FBiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove, u čijem su djelokrugu ova područja, zaduženi su da u razumnom roku poduzmu sve neophodne aktivnosti na ispunjenju obveza preuzetih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i EU.

Nadležni federalni organi su obvezni da do 15. rujna 2015. godine dostave dodatna pojašnjenja i informacije o pitanjima koja zahtijeva Europska komisija.

Sva federalna ministarstva su, s obzirom na sveprožimajući djelokrug Direktive o uslugama 2006/123/EZ, zadužena izvijestiti Europsku komisiju o trenutnoj usklađenosti propisa sa tom direktivom i donijeti plan aktivnosti na njihovoj harmonizaciji do 15. rujna ove godine. 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista