Mektić: Uskoro poznati svi napadači na Vučića u Srebrenici

Suradnja
Mektić: Uskoro poznati svi napadači na Vučića u Srebrenici

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da je završen dio istrage o nedavnom napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i poručio da će narednih dana biti identificirane sve osobe koje su sudjelovale u napadu, javlja Tanjug.

Mektić je informacije o tijeku istrage bosanskohercegovačke policije prenio srbijanskom ministru unutarnjih poslova Nebojši Stefanoviću s kojim se sastao u Tivtu, u Crnoj Gori.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Stefanović je istaknuo da je neophodno da policija privede sve osobe koje su napale srbijanskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore tog događaja.

Ministri Stefanović i Mektić razgovarali su u Tivtu i o unaprjeđenju suradnje policija Srbije i BiH u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije, jer je to, kako su naglasili, vrlo važno za obje države.

Na sastanku su se suglasili da je razmjena informacija dviju policija na visokoj razini, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima, ali i drugim vidovima kriminala.

Konstantirano je i da se postojeća suradnja u toj oblasti može i dodatno unaprijediti.

Srbijanski ministar policije i bh. ministar sigurnosti razgovarali su i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu.

Istaknuta je nužnost bliže suradnje država u regiji, kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista