Dodik: "Nemam namjeru ulaziti u državnu vlast"

Čović i Dodik
Dodik: "Nemam namjeru ulaziti u državnu vlast"

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predsjednik RS u Mostaru je nakon sastanka s predsjedateljem Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem ponovio kako nema namjeru ulaziti u državnu vlast jer su u njoj SDA i SDS koje ne može smatrati partnerima.

SNSD nema namjeru baviti se pitanjima rekonstruiranja vlasti nigdje, ni na razini BiH, a u RS mi smo stabilizirali institucije i one rade u punom kapacitetu onoga što moraju i trebaju raditi“, rekao je nakon sastanka s Draganom Čovićem predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Nakon što su razgovarali iza zatvorenih vrata, Dodik je novinarima rekao kako je, što se tiče BiH i strukture vlasti, očito da postoje određeni zastoji.

Vlast nije pokazala sposobnost. Velike najave i veliki uspjesi gotovo su se razbili o nesposobnost te strukture da nešto tamo napravi“, rekao je Dodik i rekao kako SNSD nema namjeru ulaziti u državnu vlast. „Mi ne želimo ulaziti tamo i biti popuna. SNSD će ući ako ima partnere koji bi, kao što je to HDZ, radili na strateškim pitanjima koja bi definirali i koji bi bili jasan putokaz kojim bi išla BiH, a ne da se bavimo, kao što to čini SDA, pokušajima da pribave ovoga ili onoga za svoje političke ciljeve“, rekao je Dodik.

Dragan Čović rekao je kako su njih dvojica ''prijateljski razgovarali o puno tema koje ih vežu''.

Nas veže samo jedan korektan, prijateljski odnos“, rekao je Čović i dodao kako je Dodika upoznao sa situacijom u Federaciji BiH, kao i o onome kako on vidi situaciju u BiH. Dodik je, kaže, njemu prenio informacije o aktivnostima koje provodi kao predsjednik RS.

Kao i dosad, uglavnom imamo usuglašene stavove o velikom broju pitanja iz naše budućnosti jer uglavnom smo razgovarali o onome što je budućnost BiH i onome što bi mi trebali raditi u sljedećih godinu, dvije dana“, rekao je Čović.

Naime, u Mostaru se Dodik sastao s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, a planiran je sastanak sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

Čović je sa šefom SDA Bakirom Izetbegovićem razgovarao o novoj koaliciji u FBiH te formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Naime, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pokrenuo je novi krug političkih razgovora o funkcioniranja vlasti na svim razinama, a cilj je da svoje političke partnere Fahrudina Radončića (SBB) i Milorada Dodika (SNSD) uvede u vlast na državnoj razini.

Iako i Radončić i Dodik za sada tvrde da ne žele u vlast na federalnoj, odnosno državnoj razini, dobro upućeni izvori tvrde kako je plan drugačiji.

Fena / Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista