Meteorolozi otkrivaju kakva jesen očekuje Europu

VRIJEME
Meteorolozi otkrivaju kakva jesen očekuje Europu

Pred Europom je topla, ali izuzetno kišna jesen. Najavljuje tako američka privatna meteorološka postaja Accuweather koja je izdala jesensku prognozu za Stari kontinent.

"Većinom nestabilno razdoblje nastavit će se od rujna do studenog u južnoj Europi. Ovakva situacija donijet će natprosječno kišnu jesen Italiji i južnim dijelovima Balkana, a oborina će biti i na Iberskom poluotoku", kazao je meteorolog Alan Reppert.

Američki meteorolozi tvrde kako će se natprosječno toplo vrijeme nastaviti i tijekom jeseni, a temperature od 30 stupnjeva Celzijevih moguće su i početkom listopada.

Središnje područje natprosječne topline protezat će se od Baltika prema južnoj Ukrajini, a natprosječnu toplinu osjetit će istočna Njemačka, Poljska, čak i zapadna Rusija.

Prema karti koju je objavio Accuweather unutrašnjost Hrvatske očekuje topla jesen, dok će na obali pretežno padati kiša.

"Najviše oborina očekuje se nad Apeninima, Dinaridima i južnim padinama Alpa, a upravo bi to područje moglo imati najviše problema vezanih uz vremenske neprilike", kaže meteorolog Tyler Roys, dodajući kako će ciklone brzo prolaziti područje Iberskog poluotoka, te da bi se danima mogle zadržavati nad Italijom i južnim Balkanom.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista