Srebrna medalja za HP Mostar na svjetskom natjecanju UPU-a

HP Mostar
Srebrna medalja za HP Mostar na svjetskom natjecanju UPU-a

Treću godinu zaredom Hrvatska pošta Mostar je u vrhu svjetske filatelije.

Izložak od 16 izložbenih listova, pod zajedničkim nazivom „Marke HP Mostar - čuvarice povijesnih vrijednosti" osvojio je na natjecanju u Singapuru srebrnu medalju. Međunarodno filatelističko natjecanje za poštanske operatore, koje organizira Svjetska poštanska unija (UPU), održano je u sklopu velike filatelističke izložbe u singapurskom „Sands Expo & Convention Centre" od 14. do 19. kolovoza 2015.

HP Mostar se natjecala u kategoriji poštanskih operatora koji godišnje izdaju do 30 poštanskih maraka.

Osvajanjem ove medalje nastavljen je uspješan niz započet 2013. godine natjecanjem u St. Peterburgu i osvojenom srebrnom medaljom, dok je prošle godine iz Kuala Lumpura stigla brončana medalja.

Zanimljivih priča je pregršt, mnoge od njih su sačuvane na poštanskim markama Hrvatske pošte Mostar, a jedan mali dio predstavljen je na nagrađenim izlošcima. Posebno se izdvajaju izdanja posvećena Međugorju – nezaobilaznoj destinaciji na ruti vjerskog turizma. Izdanja su zanimljiva i zbog posebnih tehnika koje se koriste u tisku – izdanje „Međugorje 2012." ima infracrvenu zaštitu, a „Međugorje 2014." je u obliku srca i s mirisom ruže.

Posjetitelji izložbe u Singapuru mogli su vidjeti neka od najljepših svjetskih filatelističkih izdanja. Hrvatska pošta Mostar, iako mala pošta u svjetskim okvirima, privukla je pozornost filatelista te je tim ova nagrada još vrijednija.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista