Dr. Davor Pehar na čelu Zavoda za javno zdravstvo FBiH

ZZJZ
Dr. Davor Pehar na čelu Zavoda za javno zdravstvo FBiH

Dosadašnji ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Davor Pehar i formalno preuzima dužnost ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ) Federacije BiH te na tome mjestu nasljeđuje dr. Željka Lera. Dr. Pehar izabran je za novog ravnatelja na temelju odluke Upravnog vijeća ZZJZ FBiH.

U međuvremenu je suglasnost za njegovo imenovanje dao i resorni federalni ministar dr. Vjekoslav Mandić. Pehar na ovu poziciju dolazi s mjesta ravnatelja Doma zdravlja u Mostaru gdje je deset godina uspješno vodio ovu zdravstvenu ustanovu.

Tijekom cijeloga rata bio je u postrojbama Hrvatskoga vijeća obrane kao liječnik, odnosno časnik u Oružanim snagama sve do 2003. godine. On je i aktualni izaslanik HDZ-a BiH u federalnom Domu naroda.

Pehar sada dolazi na četverogodišnji mandat na čelo Zavoda za javno zdravstvo - zdravstvene institucije čije je sjedište po zakonu u Mostaru. Riječ je o zdravstvenoj ustanovi koja obavlja javno-zdravstvenu djelatnost na području Federacije s posebnim naglaskom na sekundarnu i tercijarnu razinu javno-zdravstvene djelatnosti.

Djelatnost Zavoda usmjerena je na očuvanje i unapredenje zdravlja stanovništva i podrazumijeva promociju zdravlja i prevenciju bolesti, zatim nadzor zaraznih bolesti, zdravlje i okoliš, piše Večernji list.

Među glavnim zadaćama je planiranje i programiranje zdravstva, istraživanje u javnom zdravstvu te kontinuirana profesionalna edukacija. S obzirom na veliki broj iskušenja u javnome zdravstvu Federacije i županija pred dr. Peharom predstoji veliki posao.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista