Odnosi NR Kine i BiH predstavljaju primjer pravih prijateljskih odnosa

Čović u Pekingu
Odnosi NR Kine i BiH predstavljaju primjer pravih prijateljskih odnosa

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Pekingu s predsjednikom NR Kine Xi Jinpingom, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je zahvalio predsjedniku Jinpingu na pozivu za sudjelovanje u obilježavanju značajne obljetnice - 70. godišnjice pobjede nad fašizmom, održane na Trgu Tian'anmen u Pekingu te iskazao zadovoljstvo uzlaznom putanjom političkih odnosa BiH i Kine, kao i činjenicom da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja.

Odnosi NR Kine i Bosne i Hercegovine predstavljaju primjer pravih prijateljskih relacija te izuzetne suradnje u svim područjima zajedničkog djelovanja, koja se konstantno unapređuje.

Predsjedatelj Čović je također istaknuo značaj interesa NR Kine za suradnju u sklopu inicijative "Jedan pojas - jedan put“ kao važnog temelja za daljnji razvitak gospodarskih i svih drugih odnosa Bosne i Hercegovine i NR Kine. Istaknuo je potporu daljnjem unapređenju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, kao i povećanju kineskih izravnih ulaganja u gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Xi Jinping je zahvalio Čoviću na sudjelovanju u značajnoj obljetnici te iskazao privrženost daljnjem razvitku i unapređenju međusobnih odnosa. Istaknuo je da brojni potpisani sporazumi iz raznih područja daju povoljan temelj za produbljivanje suradnje te da će kineska strana i dalje davati poticaj kineskim ulagačima da ulažu u Bosnu i Hercegovinu.

Čović je zahvalio za iskazanu potporu i prijateljske riječi te pozvao predsjednika NR Kine da u skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je predsjednik Jinping i prihvatio.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista