Skupine migranata imaju komunikaciju s ISIL-om

MIJO KREŠIĆ:
Skupine migranata imaju komunikaciju s ISIL-om

Unutar skupina migranata s Bliskog istoka postoji komunikacija sa nekim osobama koje su u vezi sa Islamskom državom i radikalnim islamistima, izjavio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

Krešić je rekao kako je izbjeglički val, koji je zahvatio susjedne zemlje, izuzetno pogodan za takve stvari i da se u kolonama nađu i oni koji nisu u statusu izbjeglica.

"Ako je takva informacija došla do mene, znači da i obavještajno-sigurnosne agencije raspolažu tim podacima", rekao je Krešić za "Glas Srpske".

On je dodao kako se prilikom formiranja radne grupe za izradu izmjena Zakona o pristupu tajnim podacima mora uvažiti ustavna struktura BiH i da sva rješenja moraju biti usuglašena.

Komentirajući najave spuštanja suradnje sa Europolom na jednu osobu u Ministarstvu sigurnosti, Krešić je rekao kako neki kompromisi koji se pokušavaju praviti mogu samo narušiti funkcioniranje sigurnosnog sustava.

"Mi smo prihvatanjem strateškog sporazuma sa Europolom i Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela definirali međunarodnu policijsku suradnju, a na neki način ovdje odustajemo od tog zakonskog rješenja i tražimo neke kompromise koji nisu najprihvatljiviji", rekao je Krešić.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista