Potpisan Sporazum o redovitom zračnom prometu između Švicarske i BiH

sporazum
Potpisan Sporazum o redovitom zračnom prometu između Švicarske i BiH

Ministar komunikacija i prometa u ime Vijeća ministara BiH Slavko Matanović i veleposlanik Švicarske u BiH Heinrich Maurer u ime Švicarskog federalnog vijeća danas su u Sarajevu potpisali Sporazum o redovitom zračnom prometu između Švicarske i BiH.

Sporazum je rezultat uspješno okončanih pregovora dviju država i sveobuhvatno uređuje međudržavne odnose zračnog prometa.

Sporazum omogućuje zrakoplovnim prijevoznicima obiju zemalja uspostavu izravnih zračnih linija između Švicarske i BiH, osiguravajući im pristup ovim tržištima sukladno propisima za obavljanje zračnog prometa.

Zaključivanjem tog sporazuma stvoren je pravni okvir koji ispunjava trenutačne, ali i buduće potrebe civilnog zrakoplovstva.

Švicarski međunarodni zrakoplovni prijevoznik SWISS od travnja 2015. godine izravno prometuje iz Sarajeva za Zurich i Ženevu.

Od listopada SWISS će letjeti tri puta tjedno iz Sarajeva za Zurich i jednom tjedno za Ženevu.

Zrakoplovna kompanija WIZZ Air također je uspostavila izravne letove između Švicarske i BiH, na relaciji Tuzla - Basel, koji se obavljaju dva puta tjedno, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista