Uskoro na cigaretama opsežnija upozorenja o štetnosti duhana

ODLUKA EU
Uskoro na cigaretama opsežnija upozorenja o štetnosti duhana

Čelnici Europske unije (EU) donijeli su odluku kojom se proizvođači duhanskih proizvoda obvezuju na uvođenje, pored slikovnog prikaza, dodatnih upozorenja o štetnosti duhanskih proizvoda na njihovom pakiranju, javlja Anadolu Agency (AA).

U priopćenju Europske komisije navedeno je kako je EU uvela nove standarde koji nalažu da se od sada na pakiranju cigareta  nalaze opsežnija upozorenja o štetnosti duhanskih proizvoda.

Upozorenja o štetnosti duhana, koja će se nalaziti i na čelnoj i stražnjoj strani, zauzimat će 65 posto jednog pakiranja. Pored toga, predviđeno je da zauzimaju njegov gornji dio.

Natpisi poput "Pušenje ubija - Odmah ostavi", kao i "Dim cigareta sadrži više od 70 sastojaka koji su uzročnici kancerogenih oboljenja", nalazit će se na bočnim stranama i prekrivat će više od pedeset posto bočne strane jednog pakiranja.

Na pakiranju će se nalaziti i upozorenja vezana za arome koje se koriste, a zabranjeno je i reklamiranje duhanskih proizvoda. Nove mjere će stupiti na snagu u svibnju 2016. godine.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista