UN u BiH obilježava Međunarodni dan smanjivanja rizika od katastrofa

Radionice
UN u BiH obilježava Međunarodni dan smanjivanja rizika od katastrofa

Ujedinjeni narodi u Bosni i Hercegovini, u suradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH i uz podršku Veleposlanstva Švicarske, obilježit će danas Međunarodni dan smanjivanja rizika od katastrofa radionicom "Znanje za budućnost" .

Smanjivanje rizika od katastrofa postaje sve važnije pitanje, pogotovo znajući da one uzrokuju 250 do 300 milijardi američkih dolara štete svake godine u cijelom svijetu.

Izloženost BiH nepogodama pokazala se tokom 2014. godine kad je, osim gubitaka ljudskih života, nastala materijalna šteta više od dvije milijarde eura.

U radu radionice sudjelovat će više od 30 predstavnika institucija nadležnih za upravljanje rizicima od katastrofa, međunarodnih organizacija, predstavnika civilnog društva, kao i predstavnici veleposlanstava, a cilj je da se potakne unaprijeđena razmjena informacija i iskustava u toj oblasti uz fokus na primjere dobre prakse iz inozemstva te participativno planiranje.

- Radionica je jedan u nizu koraka koje će Ujedinjeni narodi u BiH poduzimati da bi se u suradnji sa svim domaćim nadležnim institucijama radilo na smanjivanju rizika od mogućih katastrofa - priopćeno je iz UNDP-a. 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista