Mostar: Za 24 sata palo 120 litara kiše, vatrogasci imali 50 intervencija

kiša
Mostar: Za 24 sata palo 120 litara kiše, vatrogasci imali 50 intervencija

U protekla 24 sata na području Mostara palo je oko 120 litara kiše po četvornom metru te je zbog toga došlo do povećanja razine rijeke Neretve i njezinih pritoka Radobolje i Bune, kao i porasta razine vode na hidroakumulacijama na rijeci Neretvi.

Kako je priopćeno iz Operativnog stožera Civilne zaštite HNŽ-a, u pojedinim trenucima razina rijeke Neretve porasla je za oko 5 metara.

Zbog problema odvoda oborinskih voda u Mostaru, kao i prigradskim naseljima došlo je do plavljenja i blokiranja pojedinih dijelova grada. Najteža situacija je bila u naselju „Eksperiment", zatim u Dubrovačkoj, Vukovarskoj, Radićevoj i Ilićkoj ulici te Bakijnoj Luci, dok je Radobolja svojim izlijevanjem ugrozila objekte na Balinovcu.

Zbog vodene bujice koja se slijevala sa Raške gore, prigradsko naselje Raštani bilo je djelimično poplavljeno, a prilaz blokiran. Poplavljen je veći broj stambenih, poslovnih,podrumskih i garažnih prostora.

Prema informaciji dežurnog dispečera, vatrogasci su imali oko 50 intervencija na ispumpavanju vode na području Grada Mostara.

Zbog obilne kiše, jučer popodne i na području Konjica je bilo problema u odvijanju prometa, kao i u otežanom protoku oborinskih voda koji su izazvali izlijevanje šahtova u više podruma i objekata. Vatrogasci su u ulici Varda 32 od 21:45 do 00:10 sati imali intervenciju jer je došlo do naglog izlijevanja šahtova u podrume i kuće.

Trenutni vodostaj Neretve je 581 cm, Trebižata 339 cm, Krupe 173 cm, Bregave 92 cm i Bune 211 cm, stoji u priopćenju.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista