Deset Android mobilnih aplikacija koje najviše troše bateriju

Mobiteli
Deset Android mobilnih aplikacija koje najviše troše bateriju

Problemi s trajanjem baterije na pametnim telefonima uistinu su veliki i ne prate razvoj tehnologije. Treba paziti što se i kako koristi, posebno ako punjač i utičnica nisu u blizini. Kako bi pomogli u tome, iz AVG-a su objavili kojih deset aplikacija „gutaju“ najviše iz pametnih uređaja.

Podaci koji se koriste u istraživanju provedenom kroz treći kvartal 2015. godine su anonimni i svi akteri su dobrovoljno odlučili sudjelovati u njemu. Riječ je o korisnicima Android pametnih telefona iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Australije. Rezultati su slični kao i u prethodnim istraživanjima ove vrste, ali su se pojavile i neke aplikacije kojih na ovakvim listama nije bilo.

Ovih deset aplikacija za bateriju i performanse uređaja pokreću se same i potom rade u pozadini: Facebook, Google Play Services, BBM, Instagram, Facebook Messenger, ChatON, Facebook Pages Manager, The Weather Channel, KakaoTalk i WhatsApp Messenger. Treba paziti ukoliko se koriste neke od ovih aplikacija i ručno ugasite što vam ne treba. Također, u odnosu na istraživanje AVG-a za drugi kvartal, nije bilo previše promjena. Na prvom i drugom mjestu sve je isto, samo se Facebook Pages Manage spustio na peto mjesto i s liste su nestali Words with Friends te ooVoo Video Call Text & Voice.

Što se tiče aplikacija koje korisnik pokreće sam, najviše "života" bateriji uzima sljedećih deset: Snapchat, Amazon Shopping UK, Spotify Music, LINE: Free Calls & Messages, Clean Master, Samsung WatchON, Netflix, BBC News, Amazon Shopping i Microsoft Outlook. Na ovoj listi nije bilo promjena na prvih pet mjesta, a Clean Master prestigao je Netflix dok na listi više nema Amazon Kindle, ali je tu sad Microsoft Outlook, prenosi ictbusiness.info.

Kad su sve uzeli u obzir, i bateriju i potrošnju podatkovnog prometa, AVG je napravio kompletnu listu, a ovo je deset "najtežih" aplikacija podatkovnog prometa: Netflix, Snapchat, Tumbl, BBC News, Clean Master, Samsung WatchON, Clash of Clans, Spotify, Aviary i Microsoft Outlook.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista