Tužiteljstvo BiH traži vraćanje Radončića u pritvor

kršenje mjera zabrane
Tužiteljstvo BiH traži vraćanje Radončića u pritvor

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu Bosne i Hercegovine na odluku o ukidanju pritvora Fahrudinu Radončiću zbog kršenja mjera zabrane koje su mu određene nakon puštanja iz pritvora.

Sud BiH nije prihvatio zahtjev Tužiteljstva BiH za produženje pritvora za Fahrudina Radončića te je on 17. veljače 2016. pušten iz pritvora uz određene mjere zabrane.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja adrese boravišta, zabranu sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani, kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara i zabranu međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa suoptuženim u ovom kaznenom predmetu, te zabranu kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog kaznenog postupka.

"Bili smo zadovoljni određivanjem kućnog pritvora, ali zbog kršenja mjera zabrane od strane optuženog, uložili smo žalbu na navedenu odluku", rekao je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Iz Suda BiH ranije je priopćeno da u slučaju da optuženi prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora. Još uvijek nije poznato iz kojih razloga je.

Asim Crnalić, odvjetnik Fahrudina Radončića, potvrdio je za Klix.ba da je informiran o tome da je Tužiteljstvo BiH uputilo žalbu. On je kazao kako će obrana danas u 11 sati predati odgovor na žalbu.

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista