Predstavljamo studentsku udrugu HSSA

UTORKOM ZA UDRUGE
Predstavljamo studentsku udrugu HSSA

Udruga studenata zdravstvenih studija (HSSA) organizira Dane zdravlja povodom Svjetskog dana zdravlja na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, u trajanju od pet radnih dana, tijekom kojih svaki dan ima svoj program.

Kroz projekt će se jesti zdravi doručak, darivati krv, igrati nogometni turnir, održati kviz znanja i radionice s djecom iz vrtića. Također, mjerit će se šećer i tlak na svim fakultetima Sveučilišta“, rekao je Andrej Galić, predsjednik HSSA.

Udruga realizira različite projekte i susrete, a neki od poznatijih projekata su: Susret studenata Fakulteta zdravstvenih studija, Tjedan prevencije raka vrata maternice te Dane zdravlja. Bave se i humanitarnim djelovanjem, posebno surađuju sa Centrom Los Rosales u Mostaru, čije štićenike daruju za vrijeme božićnih blagdana.

Skupljamo dobrovoljne novčane priloge kako bismo kupili hranu, slatkiše, higijenske potrepštine, pribor za pisanje i bojanje, pokrivače i druge životne namirnice potrebne mladim sugrađanima s poteškoćama u razvoju“, objasnio je Galić.

HSSA je nevladina, neprofitna studentska organizacija koja je osnovana u travnju 2013. godine. Osnovna djelatnost Udruge jest promicanje zdravstvene struke, očuvanje interesa studenata Fakulteta, povezivanja s kolegama u zemlji i inozemstvu, razmjena studentskih iskustava te ostvarivanje mogućnosti daljnjeg profesionalnog usavršavanja.

Trenutno brojimo 60 članova, članstvo u udruzi je besplatno, a svi zainteresirani studenti mogu javiti u inbox naše Facebook stranice HSSA Mostar“, istaknuo je predsjednik Udruge.

Tanja Meljančić

 

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista