U Mostaru održan 15. Večernjakov pečat

"Mostovi Europe"
U Mostaru održan 15. Večernjakov pečat

Pod motom "Mostovi Europe" sinoć su u Mostaru dodijeljene nagrade "Večernjakov pečat“.

Na ovom događaju dodijeljena su priznanja u 16 kategorija, među kojima je 5 posebnih nagrada zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem obilježili godinu koja je iza nas.

U govoru na početku svečanosti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala je potporu građanima BiH te istaknula da će Hrvatska biti potpora na putu BiH prema Europskoj uniji. „Građani BiH znaju da u Hrvatskoj imaju pouzdanog partnera i pravog prijatelja“,  izjavila je hrvatska predsjednica. „Kao hrvatska predsjednica neću posustati ni u pomaganju hrvatskog naroda u BiH u poštivanju svih njegovih prava kao konstitutivnog naroda“, poručila je Grabar-Kitarović.

Osoba godine je glumac Enis Bešlagić, a nagradu mu je uručio predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner. Nagradu za "Osobu godine u Europi" dobio je predsjednik Slovačke Andrej Kiska.

Veliki interes je vladao za 15. po redu „Večernjakov pečat“, kojem su pristustovali brojni domaći i inozemni dužnosnici, uključujući predsjednike Slovačke i Crne Gore, Andreja Kisku i Filipa Vujanovića te predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović. 

U bogatom zabavnom programu nastupila su poznata imena glazbene scene Bosne i Hercegovine i regije - Dalal & Deen feat. Ana Rucner i Jala, Tereza Kesovija, Sergej Ćetković, Colonia, “Mamma mia” Dancing Queen, prenosi Večernji.ba.

Dobitnici 15. Pečata:
Andrej Kiska
Johanes Hahn
Dragan Čović
Dragan Đurić
Enes Omerović
Divna Aničić
Maureen Cormack
Slaven Knezović
Amel Tuka
Stjepan Vranješ
Dražen Erić

Posebno priznanje:
Ujedinjeni narodi
Međureligijsko vijeće
Udruga "Prsten"
Olga Stoss

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista