“Zootopia”, crtić koji osvaja sve generacije

PREPORUKA ZA GLEDANJE
“Zootopia”, crtić koji osvaja sve generacije

Popularna stranica IMDb ocijenila je film sa visokom ocjenom 8.4 od 10, Rotten Tomatoes je dodijelio 98 posto pozitivnih kritika od mogućih 100, dok je kritičar New York Timesa Neil Genzlinger istaknuo kako je Zootopia zabavan, pametan film koji tjera na razmišljanje. Sve su to hvalospjevi za najnoviji uradak iz Walt Disney Animation Studio radionice, animirani 3D film “Zootopia”.

Zootopia je moderni civilizirani grad sisavaca gdje svi žive i rade zajedno, od najvećeg slona do najmanje lisice. Judy Hopes se ostvare svi snovi, kada postane prva zečica ikada primljena u policiju. Međutim ubrzo shvaća punu težinu svog zadatka. Odlučna u pokušaju da se dokaže, prihvaća rad na istrazi veoma opasnog slučaja, a posao joj nimalo ne olakšava njen partner i prirodni nepijatelj, lukava lisica Nick Wilde.

Glasove su likovima u filmu posudili mnogi poznati glumci, a glavne uloge su producenti filma dodijelili glumcima Ginnifer Goodwin (Judy Hopes) i Jasonu Batemanu (Nick Wilde) te je glumac Idris Elba posudio glas liku šefa policije Zootopie (Chief Bogo). Pop pjevačica Shakira je uz manju ulogu u filmu snimila i originalnu pjesmu naziva “Try everything”.

U prvom tjednu prikazivanja film je na kino blagajnama potukao uspjeh filma “Deadpool” sa ukupnom svjetskom zaradom od čak 883.7 milijuna dolara. Tako je postao drugi po redu animirani film sa najvećom zaradom u povijesti Walt Disney Animation Studia te film sa najvećom zaradom u 2016. godini.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Katarina Ježina 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista