Bliži se početak zimske bajke u Mostaru

advent
Bliži se početak zimske bajke u Mostaru

Povodom otvaranja Zimskog grada i početka „Adventa u Mostaru“ održana je konferencija za novinare u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Gradonačelnik i prestavnik udruge „Advent“ 26. studenoga u 19 sati će presjecanjem vrpce službeno otvoriti Zimski grad. U prvom tjednu održat će se raznolik zabavni i kulturni program. Mo-stars, Erigo, B-dance, Flash samo su neke od plesnih skupina koje će se predstaviti uz animatore raznih vrsta, žonglere, mađioničare. Tu je i poseban program za najmlađe poput raznih predstava, priredbe za svetog Nikolu, noći čitanja bajki, radionice, mini disco i art dani. Najviše uzbuđenja će donijeti Djed Božićnjak sa svojim vilenjacima koji će dijeliti poklone.

Odrasli će uz vino i brojne delikatese moći uživati u bogatom glazbeno-scenskom programu svakim danom od 9.00 sati do ponoći. Svoju priliku da se predstave publici dobit će mnoga kulturno-umjetnička društva i puhački orkestri u sklopu tematskih večeri u trajanju od 18.00 do 20.00 sati.

Advent u Mostaru će prirediti i doček Nove godine na otvorenome. „U ovom gradu je to skoro zaboravljen slučaj jer zadnjih deset godina nismo imali tu mogućnost. Ove godine pokušavamo vratiti tradiciju, povezati sve generacije i za svakoga pokušati napraviti nešto“, poručio je predstavnik udruge građana „Advent“ Đenan Ovčina.

Cijelu manifestaciju kometirao je i predstavnik zlatnog pokrovitelja Coca-Cole Muamer Hebibović koji je istaknuo kako vjeruju da će Mostar Advent u 42 dana doprinijeti poboljšanju života. „S ponudom ćemo privući još više turista i zadovoljiti očekivanja građana ne samo Mostara, nego i cijele Hercegovine.“

Dragica Andrić / Martina Ročak

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista