Šarović: Kontrola na graničnim prijelazima podignuta na viši razinu

Bosna i Herecgovina
Šarović: Kontrola na graničnim prijelazima podignuta na viši razinu

Kontrola i nadzor na bh. graničnim prijelazima podignuti su na višu razinu, a na svim prijelazima sve meso koje se uvozi u našu državu kontrolira se na dnevnoj bazi, kazao je za „Avaz" ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, komentirajući aferu sa zaraženim pilećim i goveđim mesom u susjednoj Hrvatskoj i svakodnevne informacije da su proizvodi u toj zemlji zaraženi salmonelom ili Escherichiom Coli.

Među posljednjim tvrtkama u čijim su proizvodima otkrivene nepravilnosti je „Perutnina Ptuj". No, prema Šarovićevim riječima, nema razloga za brigu jer ,,Perutnina Ptuj" u BiH ima vlastitu proizvodnju i ne uvozi meso.

Dakle ta sumnja ne odnosi se na našu tvrtku, već samo na one ispostave koje posluju u Sloveniji i Hrvatskoj“,  objasnio je Šarović.

Dodao je da je bit u jačoj kontroli državne granice, ali da na unutarnjem tržištu u proizvodnim pogonima i prodajnim objektima kontrolu trebaju obavljati entitetske inspekcije.

Mislim da nas ova situacija tjera na jače kontrole kako bismo odgovarajuće zaštitili zdravlje naših građana i kvalitetu hrane podigli na viši razinu. Dugoročno, i mi u BiH trebamo nastaviti proces usvajanja najviših standarda kada je u pitanu hrana, ne samo životinjskog, nego i biljnog podrijetla“, smatra Šarović.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista