Uskoro laptopi s cjelodnevnom baterijom

windows 10
Uskoro laptopi s cjelodnevnom baterijom

Microsoftova sljedeća velika stvar u Windows 10 ekosustavu je SKU nazvan Windows 10 Cloud koji bi posebno trebao biti usmjeren ka obrazovnom sektoru.

S ovom platformom kompanija pokušava prestići Google Chromebook koji je doživio veliki rast u posljednje vrijeme. Kompanija iz Redmonda puno nade polaže u partnere, a proizvođači su spremni pridružiti se novom Windows 10 Cloud te ponuditi uređaje koji pokreću ovaj operacijski sustav.

Baš kao što je to slučaj s Windowsom 10, kompanija je objavila hardverske zahtjeve za svaki od uređaja. Najzanimljivija stavka je trajanja baterije jer Microsoft poručuje da će Windows 10 Cloud uređaji imati bateriju koja će trajati najmanje jedan dan.

To će biti postignuto serijom tvikova uključujući i nedavno predstavljenu "power throttling" funkciju koja dolazi uz Windows 10 Redstone 3 nadogradnju i postavlja zadatke u pozadini u stand by kako bi se manje trošila baterija. Microsoft želi da Windows 10 Cloud uređaji imaju najmanje quad-core procesor i sadrže barem 4 GB RAM i 32 GB interne memorije ili 64 GB za 64-bitne sisteme.
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista