Komemoracija za poginule u zrakoplovnoj nesreći

Dan žalosti u HNŽ
Komemoracija za poginule u zrakoplovnoj nesreći

Nakon što je Grad Mostar proglasio utorak, 16. svibnja, danom žalosti  zbog zrakoplovne nesreće u kojoj je život izgubilo pet osoba i Vlada Hercegovačko – neretvanske županije je na izvanrednoj sjednici donijela Odluku da se utorak proglasi Danom žalosti na području Hercegovačko – neretvanske županije. Komemoracija će biti održana u 12:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a ispraćaj i pokop nastradalih bit će tijekom dana.

Ova nesreća je ogromna tragedija za Mostar i za BiH“, izjavio je gradonačelnik Ljubo Bešlić, izražavajući sućut obiteljima poginulih. Rekao je kako je ovo crni vikend jer je izgubljeno sedam života.

Građani su u nedjelju palili svijeće na Španjolskom trgu u znak potpore obiteljima. U povodu dana žalosti otkazan je i koncert Bože Vreće.

Nesreća se dogodila u subotu, 13. svibnja malo prije 16 sati, kada je iz neutvrđenih razloga zrakoplov pao i zapalio se. U zrakoplovu je bilo pet osoba, uključujući troje djece.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Jelena Đerek

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista