Bevanda: Prvo ispuniti uvjete pa onda ide tranša

MINISTAR FINANCIJA BIH
Bevanda: Prvo ispuniti uvjete pa onda ide tranša

Vjekoslav Bevanda (HDZ), zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH, rekao je za „Dnevni avaz" da se jasno zna tko pokreće inicijativu da ponovno bude poslan u proceduru set zakona o akcizama, čije je usvajanje nedavno doživjelo dva neuspjeha u državnom Parlamentu.

Bevanda kaže da je Upravni odbor (UO) Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH jedini zadužen da predlaže zakone iz ove oblasti. O najavi predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da će biti pokrenuta nova procedura i da je već osigurana parlamentarna većina da ovaj zakon bude i usvojen, Bevanda je kazao da je „sve moguće ako se ima dobre volje".

- Apsolutno da je moguće, ali opet sve završava na Parlamentu BiH. Bez Parlamenta ništa ne može. Druge stvari, je li sada osigurana parlamentarna većina ili ne, ja ne mogu komentirati. Ako ima dobre volje da se ponovno sve pokrene, onda će se i pokrenuti. Poznat je moj stav o ovom pitanju još od samog početka - kaže Bevanda.

Kada je u pitanju aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ministar Bevanda rekao je da je tu stav ove financijske organizacije nepromijenjen, pogotovo u vezi s isplatom druge tranše u iznosu od 155 milijuna maraka.

- Ako budu ispunjeni svi uvjeti, a to je set zakona o akcizama, Zakon o osiguranju depozita, onda ćemo i dobiti tranšu. No, ako ovi zakoni ne budu usvojeni, onda nećemo ni dobiti novac  i sve će biti na čekanju kao do sada. To je svima jasno. Znači, prvo ispuniti uvjete pa onda ide tranša, druge nema - kaže Bevanda za "Avaz".

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista