Bešlić uputio pismo kompaniji Eurowings

Tekst o Mostaru
Bešlić uputio pismo kompaniji Eurowings

Gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić uputio je pismo kompaniji Eurowings u kojem traži da se sa njihovih službenih stranica ukloni tekst o Mostaru zbog netočnih informacija koje sadrži, navodi FENA.

„Nakon što se na Vašim službenim stranicama pojavila informacija o početku prodaje avionskih karata za Mostar objavili ste i informaciju o Mostaru, koja je u nekoliko stavaka potpuno netočna i nanijela je nemjerljivu štetu gradu Mostaru i njegovim stanovnicima. U gradu Mostaru ne živi „većinsko muslimansko stanovništvo“. Službenim popisom iz 2013. godine, po nacionalnoj i vjerskoj strukturi, vidljivo je da u gradu nije muslimanska većina. Prema tom popisu u gradu Mostaru živi  113 169 stanovnika, od 51 216 Hrvata, 46 752 Bošnjaka, 4 421 Srbin, 1 312 se ne izjašnjava o nacionalnoj pripadnosti, 1 910 su druge nacije“, ističe Bešlić u pismu.

Dodaje i kako se u tekstu navodi da mostarska znamenitost Stari most spaja „bosanski i hrvatski dio grada“, što je opet izrečena neistina.

„Grad je jedan s jednom administracijom i već godinama funkcionira na takav način. Kako se radi o grubim pogreškama na Vašim službenim stranicama, koje su već prenijeli i neki mediji, tražimo da taj tekst uklonite“, navodi gradonačelnik Bešlić u pismu zrakoplovnoj kompaniji Eurowings koja je nedavno najavila uspostavu redovitih letova između Mostara i njemačkih gradova Stuttgart i Düsseldorf.

Tekst na koji je reagirao gradonačelnik Bešlić u međuvremenu je uklonjen sa službene internet stranice Eurowingsa.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista