GoPro kamera preživjela rijeku lave

Tehnologija
GoPro kamera preživjela rijeku lave

GoPro kamere slove za jedne od najizdržljivijih u svijetu, a da je tomu stvarno tako osobno se uvjerio Erik Storm nakon što je njegova kamera preživjela rijeku lave.

U kvalitetu GoPro kamera ne treba previše sumnjati. O njihovoj izdržljivosti postoje brojni dokazi diljem Interneta, dovoljno je samo malo proguglati različite termine poput – GoPro Survives i za tren ćemo naići na veći broj članaka koji govore kako su ove kamere preživjele padove s visina prilikom većih brzina i slično. No, pritom ćemo naići i na vijest o tome kako je GoPro kamera preživjela i rijeku – LAVE. Naime, kako je za PetaPixel Eric Storm nedavno izjavio spomenuti događaj se dogodio prije nešto više od godinu i pol dana za vrijeme jednog turističkog obilaska, prenosi geek.hr.

Inače, Eric je vlasnik i ujedno glavni vodič u Kilauea EcoGuidesu koji posluje na Havajima. Prilikom obilaska došao je na ideju da svoju GoPro kameru postavi u pukotinu između dvije stijene kako bi snimio protok lave. Dok je pričao priču vezano uz lavu, primijetio je kako je ista zahvatila njegovu kameru koja se uslijed povećane temperature i zapalila.

Iako je mislio kako od kamere više nema ništa, svejedno ju je izvukao iz lave pomoću geološkog čekića s kojim je po dolasku kući i odstranio okamenjenu lavu. Na njegovo iznenađenje kamera je još uvijek radila (Wi-Fi lampica je još uvijek treperila), ne onako dobro kao prije susreta s lavom, ali je radila.

Nakon što je iz kamere izvadio SD karticu ista je bila neoštećena, a time i snimka koju možete vidjeti u prilogu. Također, u prilogu možete vidjeti i fotografije Ericove kamere nakon tretmana lavom.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista