Redizajniran trkaći VW Golf GTI TCR

DEBITIRA U ESSENU
Redizajniran trkaći VW Golf GTI TCR

Volkswagenova trkaća verzija Golfa GTI, Golf GTI TCR, dobila je osvježenu verziju za 2018. godinu.
Facelift verzija GTI-ja TCR je dizajnom bliža produkcijskom automobilu, namijenjena je isključivo za stazu, a posjeduje brojna poboljšanja aerodinamike te poboljšani sportski ovjes, kao i 2,0-litarski četverocilindrični motor koji isporučuje 350 KS. Snaga se i dalje prenosi na prednje točkove, ali putem šestostupanjskog sekvencionalnog mjenjača.

"Novi izgled Golfa GTI TCR je rezultat bliske suradnje s odjelom Volkwagen Design. To nam je pomoglo da istaknemo blisku vezu između produkcijskog modela i trkaće verzije. Primjera radi, motor potiče direktno iz serijske produkcije te mu su mu potrebna samo manja podešavanja kako bi bio speman za utrke. Ovo je dokaz da Golf GTI zaista predstavlja savršen temelj za naše trkaće automobile", izjavio je direktor Volkswagen Motorsporta Sven Smeets.

Automobil je ekskluzivno dostupan na europskom tržištu, gdje je stekao popularnost na stazama za utrke. Francuskih vozač Jean-Klarl Vernay je nedavno osvojio titulu u TCR International Series takmičenju vozeći GTI TCR, a na posljednjoj utrci u sezoni voženoj u Dubaiju je bio treći.

Automobil je pobijedio i na VLN Endurance Championshipu, "osvojio" je stazu Nurburgring Nordschliefe, a mnoge konkurente je pobijedio kada je riječ o snazi. Također, igrao je značajnu ulogu u uspjehu TCR timova u Aziji.

Osvježeni Golf GTI TCR nije doživio mehanička poboljšanja, ali s obzirom na rezultate, nisu mu bila ni potrebna. Redizajnirani automobil će debitirati na Sajmu automobila u Essenu, koji traje do 10. prosinca.

Pogledajte osvježenu verziju GTI-ja TCR

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista