Stambeni krediti mladima na čekanju

Sjednica Vlade Federacije BiH
Stambeni krediti mladima na čekanju

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH iz "principijelnih razloga" nije razmatrala točka o transferu iz federalnog proračuna za povoljne stambene kredite mladima, niti točka dnevnog reda o zatvaranju kolektivnih centara, potvrdio je federalni premijer Fadil Novalić.

Podsjećamo, ranije je najavljeno kako će Vlada osigurati povoljne kredite mladima za stambeno zbrinjavanje, a povoljni stambeni krediti za mlade u Federaciji BiH trebali su biti dostupni već od ovog ožujka.

Ranije je federalna ministrica financija Jelka Milićević rekla kako Vlada Federacija BiH i Union banka u državnom vlasništvu planiraju izdvojiti po 10 milijuna maraka za tu kreditnu liniju.

- Rade se posljednje dorade odluke i ta kreditna linija uskoro će biti dostupna mladim ljudima. Ovim projektom Vlada FBiH želi poslati poruku kako želi pomoći mladima ostati u BiH te tu živjeti i raditi, izjavila je Milićević.

Za pojedini stambeni kredit moći će se dobiti do 150.000 maraka. Rok otplate je do 20 godina, a fiksna kamatna stopa iznosit će 2,99 posto. Kredite će moći uzimati mladi do 40 godina starosti. Oni mlađi od 35 godina neće morati plaćati naknadu za odobravanje kredita, dok će troškovi obrade biti naplaćeni osobama od 35 do 40 godina starosti.

Union banka potvrdila je za Bljesak.info kako u suradnji s Vladom FBiH pokreće jedinstvenu akciju stambenih kredita za mlade, po izuzetno atraktivnoj i fiksnoj kamatnoj stopi od 2,99% s maksimalnim rokom otplate do 20 godina i iznosom kredita do 150.000 KM. - U tijeku su finalne dorade odluke i potpisivanja ugovora između Union banke i Vlade FBiH, nakon čega će se znati svi detalji ove ponude, a ovi krediti će biti dostupni svim zaposlenim mladim ljudima do 40 godina, u FBiH. Ono što možemo potvrditi jeste da su sve aktivnosti pri samom kraju, a Union banka će javnosti uskoro predstaviti novu promotivnu kampanju povodom ove akcije, rečeno je krajem veljače za Bljesk.info u ovoj banci.

Bljesak.info

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista